Wat kan je doen met orderpicktrucks?

Ben je op zoek naar orderpicktrucks? Dan spreekt het voor zich dat het in eerste instantie een aanrader kan zijn om exact te achterhalen wat je nu eigenlijk van een dergelijk hulpmiddel kan verwachten. Om te beginnen geldt voor deze variant van de pallettruck dat er in de praktijk verschillende benamingen voor worden gebruikt. Denk hierbij aan:

  • Een orderverzameltruck;
  • Een elektrische orderpicker; 

Het belangrijkste verschil met de standaard pallettruck is terug te vinden in de besturing die zich aan de voorkant bevindt. Bovendien is het zo dat de focus bij het gebruik van een orderpicktruck in het bijzonder is gelegen op het verzamelen van orders die (nog) geen complete pallets zijn. Wil jij hier voordat je tot aankoop over gaat meer over te weten komen? Dat is mogelijk op deze pagina! 

Waar rekening mee houden bij het kopen?

Het is ontegensprekelijk zo dat er een niet onaanzienlijk bedrag gepaard gaat met het aanschaffen van één van de verschillende orderpicktrucks die op de markt zijn terug te vinden. Het is dan ook omwille van deze reden dat je grondig aandacht zal willen besteden aan de verschillende aandachtspunten waarvan sprake is bij het kopen. Wat dit betreft kan je concreet denken aan:

  • Wat is de gewenste pickhoogte die bereikt moet kunnen worden? 
  • Hoe smal zijn de gangpaden waar ze zich doorheen moet zien te banen? 
  • Hoelang moet je met de batterij kunnen doen (bij een elektrisch exemplaar);

Vandaag de dag kan er in de praktijk probleemloos vastgesteld worden dat bedrijven er bij voorkeur voor kiezen om gebruik te maken van een elektrisch exemplaar. Dat is natuurlijk interessant, want op deze manier kunnen de ondernemingen in kwestie er meteen voor kiezen om hun bedrijf een stuk beter te gaan verduurzamen. Let wel, indien je van plan bent om een elektrisch exemplaar te gaan gebruiken moet je uiteraard ook zorgen voor een bepaalde laadinfrastructuur. Dat spreekt voor zich.

Alle voordelen van orderpicktrucks op een rijtje 

Indien je overgaat tot het kopen van één van de verschillende orderpicktrucks op de markt zal meteen duidelijk worden dat je het magazijnwerk heel wat eenvoudiger zal maken. Dat is niet in het minst het geval wanneer je kiest voor het aanschaffen van een elektrisch exemplaar ten opzichte van een traditionele orderpicktruck. Voor deze elektrische exemplaren geldt immers dat ze: 

  • Stiller werken;
  • Schoner werken;
  • Veel zuiniger zijn;

Sinds het ontstaan van de eerste elektrisch orderpicktrucks is er behoorlijk wat veranderd. De gel-accu’s of de Li-ion-batterijen waar gebruik van wordt gemaakt zorgen er immers in de praktijk voor dat je moeiteloos het einde van de werkdag haalt met dit handige hulpmiddel.

Zeker en vast de investering waard! 

We kunnen met recht en rede stellen dat orderpicktrucks vandaag de dag een absoluut onmisbaar hulpmiddel zijn geworden voor elk magazijn. Of het daarbij nu gaat om een kledingmagazijn of om bijvoorbeeld het magazijn van een webshop in elektronica maakt geen enkel verschil. Voor orderpicktrucks geldt dat ze over de mogelijkheid beschikken om niet alleen snel, maar bovendien ook veilig en efficiënt orders te verzamelen vanaf een grote(re) hoogte. Het hoeft niet gezegd te worden dat dit in de praktijk absoluut als erg interessant kan worden bestempeld.