Schroeven kopen? Hou rekening met deze tips!

Van zodra je bepaalde karweien of klussen wenst uit te voeren is de kans groot dat je daarbij behoeften zal hebben aan één of meerdere soorten schroeven. Het aankopen van een bepaald type schroef lijkt in de praktijk in eerste instantie vrij eenvoudig en maar weinig voeten in de aarde te hebben. Dit gezegd hebbende kan dat in de praktijk wel even compleet anders uitpakken. Dat is het gevolg van het feit dat je bij het gebruik van een bepaalde schroef altijd rekening dient te houden met het type materiaal waarin ze wordt gebruikt. Bovendien moet je er ook rekening mee houden dat in bepaalde gevallen voorboren een vereiste kan zijn. Hoe dan ook, wil jij graag ook een bepaald type schroef aankopen? Dan is het zeker interessant om even de onderstaande informatie door te nemen! 

Let goed op het materiaal waarin ze moet worden geplaatst 

Eén van de belangrijkste zaken waar je aandacht aan dient te besteden is het type materiaal waar de schroeven in gebruikt dienen te worden. Dit is zeer belangrijk omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat je op dit vlak dient te kiezen voor de correcte schroeven omdat je anders geconfronteerd kan worden met bepaalde moeilijkheden tijden het verwerken van de schroef. Bovendien is het eveneens zo dat dit het eindresultaat negatief kan beïnvloeden wat uiteraard ook niet de bedoeling kan zijn. Bijkomstig is het eveneens zo dat je rekening dient te houden met het soort materiaal waaruit de schroef zelf is vervaardigd. Dit is niet in het minst het geval wanneer je bepaalde karweien buitenshuis dient uit te voeren in plaats van binnen. 

Schroeven voor gebruik binnen of buiten 

Bij het vergelijken van de verschillende soorten schroeven welke op de markt zijn terug te vinden zal je al vrij snel tot de vaststelling komen dat deze gemaakt kunnen zijn uit tal van verschillende materialen. Wat deze materialen betreft wordt er in het bijzonder een onderscheid gemaakt tussen:

  1. Exemplaren gemaakt van verzinkt staal; 
  2. Exemplaren gemaakt van RVS; 

Voor deze laatste geldt dat ze sterk wordt aangeboden voor gebruik buiten de woning. Dat is het gevolg van het feit dat RVS er bekend om staat veel minder vatbaar te zijn voor niet alleen roest, maar ook voor corrosie. Heb je dus met andere woorden één of meerdere projecten of klussen die buiten de woning dienen te worden uitgevoerd? Dan is het met zekerheid een aanrader om minstens te overwegen om gebruik te gaan maken van een schroef die is gemaakt van RVS. 

Scharnierschroef van Helix Schroeven

Kan je besparen op de aankoop?

Ondanks het feit dat schroeven in principe niet over een hoge kostprijs beschikken is het wel zo dat de kosten die je hiervoor moet betalen in de praktijk danige verschillen kunnen vertonen. Gelukkig bestaan er tal van verschillende manieren om te besparen op de kosten. Dit betekent concreet dat je er bijvoorbeeld goed aan kan doen om een vergelijking uit te voeren tussen de prijzen bij de verschillende aanbieder. Daarnaast kan het ook altijd de moeite waard zijn om ervoor te kiezen om in grotere aantallen aan te kopen. Doe je dat? Dan zal je daardoor naar alle waarschijnlijkheid kunnen rekenen op een zogenaamde kwantumkorting.